2008-02-29

Anmeldelser

Det må være på tide med en lille bunke anmeldelser:

*** Radio City ***

Ja, for dælen! Endelig er jeg komme til at zappe forbi en radiostation, der stort set konsekvent spiller god musik. Det viser sig, at jeg er ret vild med rock, og det er præcist det, Radio City spiller. Og bedre endnu: De holder sig ikke tilbage fra at spille gammel Bowie og Queen :-D

*** TV2 News ***

Jeg kan lige så godt indrømme det: Det er mig, der ser TV2 News. Jeg kan efterhånden slet ikke vågne uden at tænde for TV2 News og slumre indtil jeg begynder at kunne genkende historierne. Det tager typisk 30-45 minutter, og det er en overraskende rar måde at vågne på.

De har dog fået konkurrence nu: DR Update er af en klart højere kvalitet, men det ligger i setuppet, at der absolut ingen variation er i nyhederne. Har man hørt det een gang, sker der ingen ændringer i timevis.

DR Update kan (udover nettet) kun ses på digital TV, så jeg har købt mig en Denver DVBT-21. Den er sådan set fin - men når man tænder for den, kommer lyden og billedet ikke synkront - man er nødt til at zappe væk fra start-kanalen og tilbage igen før lyd og billede er synkront. Heldigvis kan den firmware-opdateres, men det ser ikke ud til, at der er kommet et bugfix endnu.

*** eBoostr ***

Der er masser af små utilities, der forsøger at backporte diverse funktionalitet fra Windows Vista til Windows XP. Jeg har endnu ikke fundet en, der emulerer alt-tab-funktionaliteten ordentligt (eller også suger den for vildt i Vista), men ReadyBoost er blevet backported - til eBoostr. Den findes i en freeware, 4-timer-per-boot-udgave, og Oh My God, hvor er det fantastisk. Jeg kan ikke finde ud af, præcist hvor meget hurtigere mit system er blevet, men jeg er rimeligt overbevist om, at både boot og shutdown er blevet i hvert fald en faktor 2 hurtigere (med en 2 GB flashstick på en 2 GB RAM-maskine).

Billingfirmaet, eBoostr benytter, suger dog for vildt: eBoostr koster ca. 155 kr., hvilket er fint - det er ret præcist det magiske beløb, jeg maksimalt vil betale for utility-software. Men efter jeg havde tastet kreditkortnummeret ind og trykket på "hæv penge"-knappen, lagde billingfirmaet moms oveni beløbet - ca. 38 kr. mere. Og 38 kr. er igen et magisk beløb, for det er nok til at jeg blev flintende sur over, at det skete, men ikke nok til at jeg vil brokke mig til firmaet.

Dumme billingfirma.

2008-02-07

Jeg drømte for nyligt...

Jeg drømte for nyligt, at jeg skulle til eksamen i et af de grimmere matematikfag dagen efter, og jeg havde glemt at læse til eksamen. Og jeg kan huske, at jeg allerede på det tidspunkt overhovedet ikke glædede mig til, at jeg højst sandsynligt skulle trækkes med faget et helt halvt år mere.

Så vågnede jeg - og efter et splitsekund med eksamensfrygten stadig intakt, kom jeg i tanke om, at jeg jo egentlig er færdig med uni - og så blev jeg helt vildt glad. Aldrig mere eksamen! Det er simpelthen fantastisk!

2008-02-03

Hvis der ikke er billeder af det, skete det ikke!

Jeg er lige kommet hjem fra byen, hvor jeg (udover at prøvesmage nogle nye, spændende drinks) har fået en ny indsigt:

Hvis der ikke er billeder af det, skete det ikke!

Vi var på pAKHUSET (capslock-udfordret "Pakhuset") og så først et band og derefter en gruppe DJs. Begge var absolut glimrende - men det var sjovt at se, at der med ekstremt jævne mellemrum var folk, der tog et professionelt kamera - eller et digitalkamera - eller en mobiltelefon - op af lommen, og tog billeder. Under bandet blev omkring halvdelen af koncerten dokumenteret, under DJ'erne var det det hele - der var hele tiden en eller flere amatør-fotografer på.

I princippet gør det mig glad, for jeg har i virkeligheden haft det ovenstående mantra længe. Man skal altså tage billeder af ting - hvordan kan man ellers være sikker på, at det skete?

Så fra nu af vil jeg gå rundt med et kamera konstant og tage billeder af folk, der skvatter i sneen, eller løber efter bussen og ikke når den, eller spilder drinks udover sig selv. Det bliver de glade for i længden!